Ízelítő képek a 
Facebookon is...

videok a Youtube oldalon
 
Képek bővebben...
(87 db)

 

Röviden a kezdetektől:

2013. december elején, az egyik kolléganőm kitalálta, hogy a 2014. évi Helikoni Ünnepségekre (Keszthely, 2014. április 24-26.), be kellene nevezni a tehetséges tanulókat, akár ének kategóriában is. 

Számos pedagógus lebeszélte erről, mivel a kollégák szerint nincs az iskolánkban tehetséges fiatal, és ehhez hasonló negatív információkat közöltek vele. Gondolt egyet a kolléganő, és a Mikulás Ünnepséget úgy rendezte meg, hogy különböző osztályokba bement a mikulásokkal, és megajándékozták azokat a tanulókat, akik énekeltek egy karácsonyi dalt a télapónak. Jó hangokat hallott, az egyik osztályban az ott éppen órát tartó tanárnő is megerősítette abban, hogy több jó hangú diákot is lehet iskolánkban találni. Ezeket a diákokat meg kellett keresni és egy versenyt rendezni  számukra.

Ekkor született az ötlet, hogy rendezzünk Simonyi sX-faktort, amelyben tanári zsűri választaná ki a 2 legjobb énekest, akik iskolánkat a Helikoni Ünnepségeken ének kategóriában képviselnék. 2014. februárjában, 2 alkalommal a nagyszünetben, (13-13,20-ig) a zsűri és az egész iskola előtt mutathatták meg a jelentkezők tudásukat. A két versenyből ezután a zsűri kiválasztotta a két legjobb előadót, ők mennek április végén a Helikonra.

A név kialakulása:

Én készítem az iskolai honlapot és a facebook iskolai oldalunkat. A youtube video megosztót együtt egy kollégámmal találtuk ki, ketten kezeljük és szerkesztjük.

Az X-faktor első fordulója után, kollégám írt egy E-mailt arról, hogy milyen linket tegyek fel a honlapra. A levél tárgya SIX-faktor volt, amit én átvettem, így lett a rendezvény hivatalos neve SIX-faktor, mely a honlapon, valamint a facebookon is így szerepel. (A „keresztelőn” jót nevettünk és mivel senki nem ellenkezett, a név megmaradt.)

Minden előadóról fényképek és video is készült, amit a honlapunkra, simonyi.sulinet.hu, a www.facebook.com/simonyipecs közösségi oldalunkra és a youtube (Simonyi Károly SZKI) video megosztóra is feltettem. (fotók bővebben).

Linkek:

       1. simonyi.sulinet.hu

       2. youtube

       3. www.facebook.com/simonyipecs

4. képek bővebben (87 fotó)

 

teteje

lap tetejére